Zahradní skleníky Kinplast

Skleníky Kinplast

Zahradní skleníky Gampre

Zahradní skleníky Sanus

Zahradní skleníky Kinplast

Skleníky Gampre

Skleníky se sklem

Příslušenství pro skleníky

Automatický otvírač okna

Vytápění skleníků

Chovatelské potřeby

Chov slepic

Chov křepelek

Výběhy, klece

Líhně, inkubátory

Zahradní potřeby

Pařeniště

Zavlažování zahrady

Zavlažování skleníků

Zahradní hadice

Jsou lepší skleníky z polykarbonátu, nebo ze skla?

Jsou lepší skleníky z polykarbonátu, nebo ze skla?

Skleník otevírá nové možnosti pro pěstování zeleniny, květin i speciálních tropických rostlin. Umožňuje zlepšit vhodné teplotní i vlhkostí podmínky pro ještě lepší výsledky při zahradničení. Ovšem před samotným pořízením si musíte promyslet, jaký typ bude ten správný. Existují totiž skleníky ze skleníkového čirého skla, tvrzeného skla, nebo takové, které jsou kryté dutinkovým polykarbonátem. V naší nabídce naleznete i kombinace nejlepších vlastností, hybridní skleníky.

Výhody skleníku z polykarbonátu

Polykarbonátový skleník má obecně výrazně lehčí konstrukci. Nejsou zde tak velké nároky na pevné základy. Celkově je instalace skleníku z polykarbonátu jednodušší. Je však potřeba počítat s omezenou životností polykarbonátu, který vyžaduje výměnu po zhruba 10 až 20 letech od instalace.

V čem je lepší sklo?

Pro milovníky klasiky a poctivých konstrukcí skleníků, které bez problémů vydrží až desítky let, bude správnou volbou skleník ze skla. Ten vyžaduje silnější buď ocelovou konstrukci, aby unesl těžké skleněné tabule, nebo naše pevné hliníkové profily. Pokud však nedojde k mechanickému rozbití skla, můžete se z takového skleníku těšit velmi dlouho. Jde o vyšší investici a zároveň je potřeba počítat s tím, že skleněné skleníky nemůžou mít zaoblený tvar, který je v posledních letech populární.

U nás je kvalita na prvním místě

Při pořízení skleníku předpokládáte, že půjde o vybavení, které vydrží mnoho let.

My nabízíme skleníky všech variant a osvědčené kvality.

Nezbytná je tak co největší kvalita s ohledem na správné materiály. To znamená, že se vyplatí vybírat osvědčené zahradní skleníky. Stačí si promyslet rozměry a možnosti zahrady. My doporučujeme klasický typ sedlového skleníku, který lépe využijete pěstováním od samotného kraje skleníku. 

Sklo

+ Robustní konstrukce ze silných profilů a z 4 mm tvrzeného - kaleného skla, nebo rozptylového čirého skla 

+ Lepší pocit ze seriózní stavby

+ "Nesmrtelnost", skleník vydrží desítky let a hliníkové profily jsou stále krásné a výběrem z několika barev ho sladíte s okolím a doplňky domu 

- ceny skla, skleníky jsou dražší, protože je zde také vysoký nárok na robustnost konstrukce, aby unesla stovky kil težké skleněné tabule

Polykarbonát

+ Typicky nyní nejprodávanější skleník s vynikajícím poměrem cena / prostor / tepelná pohoda 

+ Lepší termoregulace / Dutý polykarbonát je dobrý termo izolant, skleník udrží nakumulovanou teplotu (lze i vytápět a využít i v zimě)

+ Snadná instalace obecně bez použití betonové podezdívky

- Životnost některých druhů polykarbonátu (cca 10 max 20 let)

- Levnější konstrukce, která nepůsobí tak seriózně (běžně 0,7 - 1 mm) a z obrázků některých prodejců ji nepoznáte 

TOPlist